Приготування та подача запечених страв і гарнірів з макаронних виробів

 

 

 

 


 

Львівське вище професійне училище  дизайну та будівництва

 

 

 

Тема:

«Приготування та подача запечених  страв і гарнірів з макаронних виробів»

 

 

Розробила

майстер в/н

Адашинська О.К.

Львів 2011 

 


 

План 

уроку виробничого навчання 

Професія: кухар, кондитер

Кваліфікація: 3 розряд

Тема: Макаронні вироби.

Тема уроку: Приготування та подача запечених страв і гарнірів з макаронних виробів.

Тип уроку: формування та вдосконалення знань, вмінь, навичок; вивчення трудових прийомів і операцій при приготуванні запечених страв та гарнірів з макаронних виробів. 

Навчальна мета уроку: розширення кругозору учнів про види макаронних виробів, закріплення теоретичних знань, формування уміння та навиків приготування страв із макаронних виробів, засвоєння норм закладки сировини, правил оформлення і відпуску.

Виховна мета уроку: виховувати в учнів акуратність, охайність, самостійність, економне ставлення до використання сировини, електроенергії, води та устаткування.

Розвиваюча мета уроку: розвивати самостійну активність учнів, здібності, відповідальність за кінцевий результат.

Метод проведення уроку:  

-                     словесний: бесіда;

-                     наочний: мультимедійна презентація уроку;

-                     практичний: відпрацювання навичок та вмінь при приготуванні запечених страв та гарнірів з макаронних виробів.

Міжпредметні зв'язки:

- технологія приготування їжі;

- санітарія та гігієна;

- устаткування підприємств харчування;

- облік і калькуляція;

Матеріально-технічне забезпечення уроку:

Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів, К.,2005р.

Збірник рецептур страв та кулінарних виробів, М.,1982р.

Інструктивно – технологічні карти

Мультимедійні засоби (проектор).

Інструменти та матеріали: каструлі, сковорідки, сотейники, друшляк, ножі кухарської трійки, розробні дошки: «ОС», «МС», «РС», «РГ», «МВ», ваги, копистки, лопатки, ложки, м’ясорубка, порційні сковорідки, форми для запікання, мілкі столові тарілки, столові прибори, сировина.

Хід уроку:

I. Організаційний момент:

1. Перевірка наявності учнів;

2. Перевірка готовності учнів до уроку;

3. Перевірка рук учнів на наявність порізів, ран, гнійничкових захворювань.



 

Анкета вступника

ПОДАТИ ЗАЯВУ

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні120
mod_vvisit_counterВчора94
mod_vvisit_counterЦього тижня120
mod_vvisit_counterМинулого тижня1007
mod_vvisit_counterЦього місяця2757
mod_vvisit_counterМинулого місяця4231
mod_vvisit_counterВсього538258

Онлайн: 6
IP адреса: 54.196.190.32
,
Сьогодні: 19 лист., 2018
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval